Thuiszitten doe je zo

THUISZITTEN DOE JE ZO

De afgelopen tijd hebben we met z’n allen veel thuis gezeten. Vind je het lastig en merk je dat je humeur er niet per se beter door wordt? Stemmingswisselingen of een dipje; het maakt eigenlijk niet uit welke naam je het geeft. Je herkent dat het niet zo lekker gaat, maar weet zelf niet zo goed hoe je er mee om moet gaan. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je weer wat ritme krijgt!

Begin met jezelf iedere dag één taak geven. Een handige en waardevolle taak kan zijn: Jezelf aankleden zoals je ook zou doen als je de deur uit zou moeten. Ook al ga je dat niet, wanneer je jezelf aankleedt voel je je vaak al beter en het kan je zelfs een klein overwinningsgevoel geven. Is dat niet het geval? Dan ben je in ieder geval aangekleed. Dus sowieso een win-win.

Je mag voelen wat je voelt. Ga er vooral niet tegen vechten als je een slechte dag of een aantal slechte dagen of zelfs weken hebt. Er tegen vechten maakt het letterlijk dubbel zo zwaar en maakt dat je je misschien nog slechter voelt. Dus, laat je gevoel er zijn, maar probeer daar de volgende punten aan toe te voegen zodat je de slechte dagen wel kunt beperken:

  • Een ritme, het klinkt zo suf, maar het is zo belangrijk. Elke dag (ongeveer) op dezelfde tijd opstaan en naar bed gaan, kan al een wereld van verschil maken. Dat betekent dat lang uitslapen in het weekend niet de meest verstandige keuze is, dat zegt niet dat het nooit meer kan, maar door ook je ritme in het weekend te bewaken, heb je vaak minder last van stemmingswisselingen.
  • Wees niet zo streng voor jezelf. Is je to do lijst niet af? Heb je de was niet opgevouwen? Jammer dan. Morgen is er weer een dag. Die was hangt daar prima en die to do lijst ligt morgen ook nog wel op je bureau. Het is oké.
  • Als laatste: Ga naar buiten, ga wandelen. Al zijn het maar 10 minuten. Buitenlucht en daglicht zijn altijd goed. Het helpt om je hoofd leeg te maken en beweging kan ook een hoop voor je doen. Ook een korte workout kan helpen of doe een korte mobiliteit sessie zodat je in ieder geval in beweging komt. Ook hier geldt: wees niet te streng. Verwacht niet van jezelf dat je een uur gaat knallen, maar begin met een korte workout. Al ben je maar 20 minuutjes bezig, het is meer dan niks.

Bovenstaande tips zijn niet wereldschokkend. Maar om jezelf beter te voelen in mindere tijden kunnen kleine dingen al een verschil maken. De oplossing hoeft niet ingewikkeld te zijn. En heb je toch iemand nodig die jou op weg kan helpen? Dan is hulp zoeken in welke vorm dan ook, altijd een goed idee.

Nieuws

Laatste updates

Volg ons op Instagram