HANDSTAND

HANDSTAND

Het trainen van je schouders kan op vele manieren en met heel veel verschillende oefeningen. Een voorbeeld hiervan is een (statische) Shoulder press. Een andere mooie vorm voor het trainen van je schouders is de handstand. Deze dynamische oefening vergt niet alleen kracht, maar ook balans, controle en coördinatie. Hierdoor wordt er tot veel dieper in de spiertissue getraind. Elk klein spiertje wordt  gebruikt om balans te houden.

Om te beginnen met de handstand zijn een aantal dingen belangrijk om te weten zoals: Hoe kan ik mijzelf corrigeren? En hoe kan ik de handstand het beste trainen? Check hieronder de point of performances.

Vaak wordt er gedacht dat de handstand vanuit de core/benen gecorrigeerd moet worden. Echter, het balanceren en corrigeren begint eigenlijk onderaan bij de handen en polsen. Door als het ware in de grond te “graaien” trekken de vingers in. Hierdoor worden de knokkels van de hand in de grond gedrukt. Dit zorgt er voor dat het zwaartepunt vanuit de pols naar het midden van de handpalm verplaatst. Als resultaat hiervan kan je sturen vanuit de vingers en ontlast je de polsen.

WARMING UP

Het belangrijkste aan het trainen van de handstand is een goede warming up. Tijdens de handstand krijgen de polsen het zwaar te verduren, aangezien deze het gehele lichaamsgewicht moeten ondersteunen. Een dagelijkse korte (2min) wrist routine kan hierbij een belangrijke rol spelen. Wil je meer weten over deze wrist routine? Stuur ons dan even een bericht of mail!

CORE STABILITY

Verder is het belangrijk dat er geen holle rug ontstaat. Om het moment dat de onderrug hol wordt is er geen spanning meer op de buikspieren en is het onderlichaam niet meer verbonden met de rest. Dit maakt balanceren extreem lastig omdat er geen mooie rechte lijn in het lichaam is. Als laatste is het belangrijk om oefeningen uit te voeren die zoveel mogelijk bijdragen aan de handstand. Denk hierbij aan een hollow body hold. Hier voer je eigenlijk een volledige handstand uit, terwijl je op je rug ligt. Daarnaast train je hiervoor perfect je core, wat ervoor zorgt dat je makkelijker in een mooie rechte lijn blijft staan.

Ben je nou enthousiast geworden voor de handstand of wil je er graag beter in worden? Kom dan gerust een les meedoen op de woensdag-(van 20.00 tot 21.00) of donderdagavond van 18.00 tot 19.00.

Nieuws

Laatste updates

Volg ons op Instagram