ERVARING CORNELIS

ERVARING CORNELIS

Na de zomervakantie was het toch echt tijd voor verandering… “Zorgen voor mezelf”, dat was het nieuwe inzicht dat ik had opgedaan en dat ik de afgelopen jaren behoorlijk heb laten lopen. Het besef dat het nu toch echt anders moest kwam richting de zomervakantie. Na een potje stoeien met mijn 3 ¬jarige zoon in de achtertuin was ik weer eens buiten adem, terwijl dat ventje gewoon nog energie voor 10 had. Dan vraag je je af: ben ik nu al en ouwe lul?
Je kunt dan 2 dingen doen, vooral doorgaan met wat je altijd doet, of regie over jezelf nemen. Na een pittige studie, het besef dat voetballen niet meer ging vanwege een knie- blessure en dat fitnessen toch niet echt mijn ding was, was het toch echt tijd voor verandering! De eerste stap voor mij was vooral mijn ongezonde levensstijl aanpakken. Nog voor de zomervakantie ben ik gestopt met roken. Misschien herken je het wel; waarom zou je voor de zomervakantie stoppen?

VERANDERING

Nou ja het is nooit het moment voor verandering, ik was klaar met smoesjes over al die peuken, biertjes en baco’s…nou ja baco blijft nog wel een dingetje 😉. Je raadt het al, de kilo’s vlogen er in de vakantie aan en ook dat was niet echt iets waar ik op zat te wachten. Na het succesverhaal van een oud motormaatje dacht ik, is personal training dan ook niet iets voor mij?

Tijdens de intake liet Rens me nadenken, waarom ik het personal trainingstraject zou willen doen en of ik wel echt gemotiveerd genoeg was. Ik gaf in eerste instantie aan dat ik vooral lekkerder in mijn vel wilde komen te zitten. Lekker breed maar goed. Wat is dat dan, lekkerder in mijn vel? Na wat wikken en wegen kwam ik er vooral achter dat ik vooral fitter en lekkerder in mijn lijf wilde komen te zitten. 90,6 kilo helpt daar niet echt bij als je 173 cm bent. Na de intake was ik eigenlijk heel enthousiast. Op de kosten na die mij nog even hebben tegen gehouden, heb ik mezelf vooral afgevraagd wat het mij zou opleveren. Daarnaast kun je je afvragen wat geluk en je fitter voelen bijdragen aan een beter leven. Ik bedoel als je blind bent en je kunt 2 paar nieuwe ogen kopen voor 2 miljoen en je hebt deze 2 miljoen op de bank staan, dan zou je deze toch ook kopen zodat je weer kan zien?

Ondanks de kritische noot van Rens en de belofte dat ik alles op alles wilde zetten om het tot een succes te maken ben ik het avontuur aangegaan. Ik moest het vooral gaan doen, hij zou mij de benodigde tools en coaching geven!

MAXIMAAL GAAN

Rens heeft me echt super geholpen. Ik heb weer uitdaging gevonden in het sporten, die ik normaal ook in voetbal terug kon vinden. Maximaal gaan, grenzen opzoeken en de nodige zelfreflectie hebben me geholpen om fit en lekker in mijn lijf te komen zitten. Oh ja misschien leuk om te weten, ik heb mijn vooraf gestelde doel van 78 kilo niet gehaald… iets met aanmaken van spieren😉. Toch ben ik heel tevreden met het resultaat van 80,6 kilo! Toch mooi 10 kilo minder om mee te slepen en een mooie basis om door te gaan met gezonde voeding en 2 à 3 keer per week crossfitten!

Ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen? Neem contact met ons op en we maken vervolgens een afspraak om jouw doelen te bespreken.

Nieuws

Laatste updates

Volg ons op Instagram