Sporten in groepsverband

CrossFit Nijkerk: Clean

Sporten in groepsverband

Het groepsaspect van CrossFit kan een goede motivatie bieden. In groepsverband sporten is  voor sommige mensen fijner dan individueel in de sportschool bezig zijn. Alle trainingen bij CrossFit Nijkerk worden in groepsverband gegeven. Je traint samen met de mensen die zich voor dezelfde les als jij hebben opgegeven. Samen met de mede CrossFitters doe je dezelfde training, natuurlijk wel op jouw eigen niveau. In een ‘’WOD’’ train je echt voor jezelf, zodra de timer af telt weet je dat je ”volle bak” moet gaan presteren. Hierbij houden de gecertificeerde coaches van CrossFit Nijkerk nauwlettend in de gaten of dit op een veilige manier gebeurt. Daarnaast wordt er gekeken of de workout toegankelijk is voor jouw niveau!  Indien dit niet het geval is, dan zal een van de coaches de workout voor jou ”schalen”. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij fit wordt, zonder een blessure te krijgen. Mede CrossFitters zullen je, als zij klaar zijn met de Workout of The Day, aanmoedigen en proberen om het maximale uit jou te halen. Dit werkt motiverend en zorgt er voor dat jij net dat beetje extra uit jezelf haalt. Op deze manier wordt je een stuk fitter en til je elkaar naar een hoger level. Vanzelf merk je dat – doordat je in groepsverband sport – een stuk fitter bent dan voorheen. Dit geeft een geweldig gevoel. Daarnaast merk je dat je al snel een hechte band opbouwt met de mede-CrossFitters naarmate je vaker samen aan het sporten bent.  Na afloop van de training praat je na over de workout en plan je met je nieuw gemaakte CrossFit Buddys alweer je volgende trainingsdag in.

In de groepsles gaan we als volgt te werk: We beginnen met een warming-up. Dit zijn altijd functionele bewegingen, rek en strek oefeningen om de spieren op te warmen en wat losser te maken. Dit helpt om de mobiliteit en de stabiliteit te verbeteren. Geen training is hetzelfde. Van kracht en conditie dagen, WOD’s (workout of the day) tot aan trainingen die volledig gefocust op je techniek om oefeningen tot in perfectie te kunnen uitvoeren. Zo is er een constante roulatie van een veelzijdig rooster. CrossFit helpt je naar een buitengewoon gezonde lifestyle en laat je spiermassa toenemen. CrossFit is geschikt voor het verbeteren van de lichaamssamenstelling en op een gezonde manier je figuur te verbeteren. En dit allemaal op een gecontroleerde manier onder toeziend van een gecertificeerde coach.

Wil jij graag in groepsverband sporten of wil je weten of CrossFit iets voor jou is? Meld je dan aan voor een gratis Proefles bij CrossFit Nijkerk