Blessurepreventie

Ring Muscle up CrossFit Nijkerk

Blessurepreventie

Wanneer je gaat sporten of aan fitness gaat doen omdat je een of meerdere blessures hebt dan maak je een goede keuze om meer te gaan bewegen. Dit zal je rustig moeten opbouwen, want loop je gelijk te hard van stapel, is de kans op blessures vele malen groter en dit kan funest zijn voor je hele lichaam.

Komt het op sporten aan, train dan altijd gecontroleerd. Probeer gedoseerd op te bouwen naar een grotere omvang en stapsgewijs naar een hogere intensiteit.
Wanneer je bij ons aan CrossFit wilt gaan doen, dan krijg je met ervaren trainers te maken. Trainers die verstand van zaken hebben, die de sport CrossFit zelf ook beoefenen en jou tijdens het trainen te allen tijde wijzen op een goede houding en corrigeren waar nodig is. Alle oefeningen vergen een goede technische uitvoering, helemaal wanneer het complexe oefeningen betreft. Een aantal voorbeelden zijn de squat, clean, snatch, muscle up of pull-up. Het vergt enige tijd om deze bewegingen onder de knie te krijgen, laat staan ze perfect te beheersen, maar oefening baart kunst en op speciale trainingsdagen kun je deze oefeningen tot in de puntjes onder controle krijgen.

Een trainer die dit over kan brengen is van essentieel belang, daarom hebben al onze trainers een solide basis en ervaring om je alles te leren op het gebied van CrossFit. De competitie aangaan, het niet onder willen doen voor je medesporters heeft een zeer uitdagend karakter voor sporters die hun lichaam goed kennen en ervaring hebben met hoog intensieve sporten. Voor sporters die hun grenzen niet of nauwelijks kennen, zou je denken dat CrossFit veel blessures oplevert. Dit is dus zeker niet het geval. Merkt een trainer bij ons dat het de verkeerde kant opgaat wordt er direct ingegrepen. Een oefening word bijvoorbeeld lichter uitgevoerd of er wordt gezocht naar een ander alternatief. Wij zorgen dat we er bovenop zitten en iedereen veilig en gecontroleerd kan sporten.

Bij CrossFit Nijkerk is een blessure geen reden om niet te komen sporten! Meld je nu aan voor een proefles en dan zien we je snel.